PL FUE Haartransplantatie

FUE techniek.

De afgelopen 11 jaar hebben we zeer veel mensen geholpen met ongewenste kaalheid, wij zorgen voor het oplossen van het probleem en creëren een natuurlijke look.

Wat u bij ons kunt verwachten is de nieuwste techniek op het gebied van haar-transplantatie, te weten:
 
Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction (PL-FUE) =
een vorm van "Haar Stamcel Transplantatie" door middel van FUE.

 
PL-FUE gaat in een paar stappen. In eerste instantie wordt het donorgebied geschoren. Vervolgens wordt dit gebied verdoofd. Daarna nemen we hele kleine stukjes weefsel van de haarzakjes (grafts) weg uit het donorgebied. Dit gebeurt door middel van een speciale naald van 0,5 tot 0,6 millimeter. Vervolgens worden er gaatjes in het ontvangstgebied gemaakt met dezelfde speciale naald. Aansluitend worden de grafts één voor één getransplanteerd naar het ontvangstgebied. 

Omdat er maar een heel klein gedeelte van de haarfollikel wordt weggehaald, kan het haarzakje in het donorgebied zich weer herstellen. Bij het inplanteren van de grafts kijken wij vooral naar de natuurlijke haarlijn en haargroei. Wij houden rekening met kruinen en het overloop in het bestaande haar zal heel natuurlijk verweven worden.       
 
Met PL-FUE, wordt niet het gehele haarwortelzakje verwijderd, maar slechts een heel klein deel dat enkele haarstamcellen bevat. De wetenschappelijke benaming “Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction”, is in de praktijk niet een benaming die eenvoudig uit te leggen is. Daarom wordt Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction (PL-FUE), ook wel HaarStamcel Transplantatie® genoemd.


Het is niet noodzakelijk de hele haarfollikel te transplanteren om haargroei te herscheppen. Als er een deel van het haarwortelzakje weggenomen wordt, en een gedeelte van het haarwortelzakje in het donorgebied achter blijft, kan dit op beide plaatsen een nieuwe haar produceren. Zowel in het donorgebied als in het ontvangstgebied komt er haar tot groei in feite vanuit één originele haarfollikel.
De achterkant van het hoofd dient over het algemeen als donorgebied. De haren die daar groeien vallen bij mannelijk haarverlies (Alopecia androgenetica) niet uit. Deze haren behouden ook na transplantatie hun genetische eigenschappen. 

De eerste traditionele haartransplantatie werd voor het eerst uitgevoerd in 1952 door Dr. Orentreich en in 1959 gedocumenteerd. Sedert 1952 is de techniek verder verfijnd. Het succes van een haartransplantatie wordt bepaald door het feit dat de getransplanteerde haarfollikel zich net zo gedraagt als op de plaats van herkomst. Zowel bij mannen als bij vrouwen, blijft zelfs in het meest gevorderde stadium van AGA (Alopecia androgenetica), op deze plaats een hoefijzervormige rand van haar bestaan, die ongevoelig is voor dihydrotestosteron (het hormoon dat AGA veroorzaakt). Haarfollikels die van deze behaarde rand naar een kale plek op het hoofd van dezelfde patiënt zijn verplaatst, zullen nieuwe haren ontwikkelen.

 Heeft u vragen, neem dan contact met ons op 035 - 77 24 8 24 of maak een online afspraak.
Wilt u meer weten over hoe de behandeling verloopt, klik dan hier
 
Bij ons kunt u terecht voor PL-FUE

 
Hoe PL-FUE werkt leest u hier
 

Met de PL- FUE-techniek kunnen zij in één sessie tot wel 7.000 Follicular units (grafts) transplanteren. Dit zijn ongeveer 21.000 haarwortels.
 
U kunt bij ons in Hilversum terecht voor advies, ondersteuning en nazorg. 
 
Tarieven
 
 
 


 
Agenda
 
 
    
  
 
NieuwsbriefAanmelden
 

©2013 Kliniek Heihof | Albertus Perkstraat 37A | 1217 NL Hilversum | 035 - 77 24 8 24 | All rights reserved