top of page

NaTuuRlijK StrAleN

fIllER

Wij gebruiken twee soorten (niet permanente) fillers, te weten, Stylage en Croma Sypha, van uitsluitend hyaluronzuur.

Niet permanente filler:

Het voordeel van een niet permanente filler is dat het biologisch afbreekbaar is en dat eventuele herhalingsbehandelingen kunnen worden afgestemd op veranderingen in het gezicht. Het resultaat van een filler behandeling houdt over het algemeen 12 maanden aan. In de lippen verdwijnt de hyaluronzuur soms sneller omdat we te maken hebben met een zeer bewegelijk gebied en kan het zijn dat na 6-9 maanden het hyaluronzuur door het lichaam afgebroken wordt.

Wat is hyaluronzuur?

 

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam, in de huid, de gewrichten en de ogen en heeft de eigenschap veel vocht aan zich te verbinden. Hoe jonger de huid, hoe hoger de hoeveelheid hyaluronzuur. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. De huid wordt dan droger, verslapt en fijne lintjes en rimpels worden zichtbaar

TWee MerKeN:

 

Wij gebruiken twee merken (niet permanente) fillers, te weten, Stylage en Croma Sypha van uitsluitend hyaluronzuur. Croma Sypha (voorheen Princess) is een wat voordeligere variant, maar daarom niet minder veilig. Bij Croma Pharma (fabrikant van Saypha) zijn hyaluronzuren naar GMP-standaarden gemaakt. Deze norm is een farmaceutische standaard en is strenger dan de standaarden die in het algemeen voor fillers gelden. Onze beide merken zijn gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Het verschil zit hem in de merknaam. Stylage is een wat ouder/bekendere merknaam en heeft een toegevoegd stofje Mannitol. Mannitol is een natuurlijke antioxidant, waardoor de kans op bijwerkingen zoals blauwe plekken en zwelling minder zal zijn. Daarbij is in onze lijn van Stylage lidocaïne verwerkt, dit zorgt voor een verdovend effect en hierdoor zult u minder pijn ervaren. 

Croma Sypha filler mooi hyaluron rimpels

Saypha Croma

Het verschil tussen Saypha hyaluronzuren en andere hyaluronzuren, is dat Croma Pharma (fabrikant van Saypha) zijn hyaluronzuren, zoals hierboven aangegeven, naar GMP-standaarden maakt. Deze norm is een farmaceutische standaard en is strenger dat de standaard die normaliter voor medical devices geldt en op andere fillermerken toegepast wordt omdat fillers officieel gezien onder "medical devices" valt. Een hyaluronzuur is namelijk volgens de wet niet een medicijn maar een medisch hulpmiddel. De GMP standaard geeft daarom zekerheid over de kwaliteit en de veiligheid van het product. De Croma Saypha producten zijn al jaren op de markt en komen oorspronkelijk uit Oostenrijk.

Stylage Vivacy

Stylage dermal Filler Hyaluronzuur Klini

Stylage vult het vochtgehalte van de huid aan:

Stylage bevat gecross-linked hyaluronzuur, op basis van een gepatenteerde IPN technologie, dat staat voor “Interpenetrated Network”. Dat betekent dat de hyaluronzuur moleculen onderling zijn vervlochten. Dit zorgt voor:

 

- Optimale dichtheid en een lange termijn effect

- Gemakkelijk te injecteren

- Direct zichtbaar effect

Stylage is een unieke filler waaraan Mannitol is toegevoegd. Zoals hierboven beschreven is Mannitol is een natuurlijke anti-oxidant, waardoor de kans op bijwerkingen zoals blauwe plekken en zwelling minder zal zijn. Het toegevoegde verdovende middel lidocaïne is ook een pluspunt van deze filler.

Hoe werkt het:

De arts prikt met een dun naaldje in het te behandelen gebied waarbij hij vervolgens, in bepaalde gebieden de naald vervangt voor een veilige stompe canule om de hyaluronfiller onderhuids te verdelen. Door de canule te gebruiken i.p.v. de scherpe naald, zullen er minder vaatjes aangeprikt raken en zal het minder blauw worden dan bij het gebruik van een scherpe naald. Na de behandeling is het altijd mogelijk dat de huid wat zwelling vertoont en er wat blauwe plekjes optreden. Dit is ook met een canule niet helemaal te voorkomen, omdat de arts natuurlijk niet door de huid heen kan kijken of er een klein vaatje geraakt wordt. Maar door het gebruik van canules neemt de kans op het krijgen van blauwe plekjes af.

 

Sommige soorten filler van ons bevatten het verdovende lidocaïne, zodat u minder last heeft van het prikken. Een fillerbehandeling is een veilige behandeling en het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. U kunt gelijk weer aan het werk gaan en sociale activiteiten hervatten.

Advies na de behandeling:

 

•          Indien zich harde bobbeltjes ontwikkelen (bijeen gehoopte filler) dan kunt u deze zachtjes weg masseren.

•          U wordt verzocht de eerste 24 uren niet in de sauna te gaan of intensief te sporten.

 

Het effect van een filler is direct zichtbaar. Realiseert u zich wel dat iets wat u mooi vindt heel snel went. Bij elke behandeling kan/zal zwelling optreden. Nadat deze zwelling is verdwenen (paar dagen) dan kan dat u het gevoel geven dat u ‘’niets meer ziet’’. Dat komt door de snelle gewenning, normaal gesproken is de hoeveelheid ingespoten filler nog aanwezig. Het komt slechts hoogst zelden voor dat een menselijk lichaam de filler meteen afbreekt. Mocht u diegene zijn waar dat wel is gebeurd, dan zullen wij 1 x kosteloos opnieuw spuiten. De arts kan voelen of er nog filler aanwezig is en aan de hand van voor en na foto’s zal beoordeeld worden of er wel of niet filler aanwezig is. Indien er echter wel filler aanwezig is, maar u had meer gewild, dan is dat uiteraard voor uw eigen kosten.

 

Het is bij een lipvergroting ook mogelijk dat u asymmetrisch zwelt. Mocht dat optreden dan kunt u na 14 dagen een nieuwe afspraak maken zodat we de symmetrie (indien deze voor de behandeling ook aanwezig was) kosteloos herstellen.

 

Enkele mogelijkheden met Hyaluronfiller

bottom of page